Ugrinovački put 22. deo br. 52 Zemun, Altina
fbtw
logo
Podrška & Prodaja
tel: (+381 11) 316-95-99
Radno vreme
Pon-Pet 08:00-16:00
toplotne pumpe

BOSCH Compress 6000 AW

Superiorna u svemu

Compress 6000 AW je plod dugogodišnjeg razvoja i istraživanja u tehnologiji toplotnih pumpi i kao rezultat tog rada je potpuno nova platforma koja pomera standarde među svim ostalim toplotnim pumpama vazduh-voda. Velikim brojem inovacija i novih patenata postignuta je njihova maksimalna energetska efikasnost, snižen je nivo buke, produžen radni vek, a sa nekoliko ostalih prednosti pomera granice na tržištu

Energetski efikasna u svakom detalju

Naša nova toplotna pumpa vazduh-voda je redizajnirana iz osnova. Dakle, nismo koristili prethodna rešenja, već smo kombinovali komponente koje obezbeđuju najveću energetsku efikasnost sa naprednom elektronikom i dobili najbolje rezultate. Na primer, kako bi se povećala energetska efikasnost, pumpa ne koristi samo energiju iz vazduha već i toplotu koju odaju električne komponente koje se nalaze u njoj, a koja se inače baca.

Planiran svaki detalj

U zavisnosti od zahtevanog toplotnog učinka, sve četiri verzije unutrašnje jedinice su pogodne kao samostalni sistem grejanja za STV (sanitarnu toplu vodu) i centralno grejanje. Unutrašnje jedinice su opremljene električnim grejačem snage 9 kW koji se zagreva po modulacionom principu 2- 4-6-9 kW na zahtev, obezbeđujući efikasnu podršku za toplotnu pumpu. U zavisnosti od verzije, unutrašnja jedinica alternativno može biti povezana sa postojećim gasnim ili uljnim kot lom. U tom slučaju toplotna pumpa, sa svojom moćnom automatikom preuzima vođenje celog sistema grejanja. Koju god kombinaciju da izaberete - Bosch Compress 6000 AW će pouzdano snabdevati vaš dom toplotom / hlađenjem i sanitarnom toplom vodom .

Potpuno automatsko grejanje i hlađenje

Iako Compress 6000 AW izvlači toplotnu energiju iz vazduha, ona i dalje može da obezbedi ukupnu potrebu toplote u vašem domu na ekonomičan i ekološki odgovoran način, čak i na temperaturama nižim od –20 °C. U slučaju sistema koji ima podno grejanje i ventilator konvektore (fan colile) toplotna pumpa je konstruisana tako da se grejanje automatski obezbeđuje preko oba sistema (i podnog i fan coila), a hlađenje samo preko fan coila.

Prednosti na prvi pogled:
toplotna pumpa
  1. Visoka energetska efikasnasnost (COP do 4,93*) obezbeđuje modulacija kompresora preko invertera i time se rad toplotne pumpe automatski prilagođava vašim zahtevima.
  2. Jednostavna i brza montaža zbog (unapred podešenih) komponenti koje se isporučuju zasebno
  3. Opcija Whisper: smanjenje nivoa buke za još 3 dB(A), na primer noću
  4. Novi materijali obezbeđuju malu težinu
  5. Montaža je jednostavna
  6. Mogućnost kombinovanja sa gasnim/uljnim kotlom, solarnim sistemom ili grejanjem bazena
  7. Zbog modulacionog načina rada nije potrebna ugradnja bafera*, što sistem čini jeftinijim
  8. Velika količina raspoložive tople vode i energetska efikasnost sistema postignuti su jer je izbegnuto hlađenje bojlera tople vode prilikom prelaska sa grejanja ili hlađenja na zagrevanje STV pomoću dodatnog preklopnog ventila prisutnog u modelu sa integrisanim bojlerom
  9. Vrlo efikasna automatska funkcija odmrzavanja, na 4 različita načina
  10. U instalacijama sa ekstremno malom količinom vode potrebno je razmotriti ugradnju bafera
Inovativna u svakom smislu
toplotna pumpa

Inverter nije jedini razlog za visoku efikasnost pumpe Compress 6000 AW. Druge inovacije i poboljšanja takođe igraju važnu ulogu i omogućavaju praktičan, pouzdan rad tokom cele godine. Bosch je patentirao sledećih pet inovacija u pumpi Compress 6000 AW:
Dodatna oprema

Širok asortiman dodatne opreme za Compress 6000 AW odgovoriće na sve vaše zahteve. Na primer, sobni senzor vam omogućava da lako kontrolišete toplotnu pumpu u zavisnosti od temperature prostorije. Ukoliko imate sistem hlađenja preko zidnih i plafonskih površina preporučujemo vam termostat sa senzorom vlage kako ne bi došlo do kondenzacije i pojave vlage na vašim zidovima. Osim toga, Bosch nudi module za jednostavnu i moćnu kontrolu sistema ako želite da koristite Compress 6000 AW u kombinaciji sa nekim drugim sistemom grejanja. Da li želite da grejete svoj bazen toplotnom pumpom? Imamo čak i odgovarajuću dodatnu opremu za to. Samo pitajte svog projektanta/ instalatera.

Jednostavno instaliranje i održavanje

Sa Compress 6000 AW, ne štedite samo energiju, već i vreme prilikom instaliranja. Uređaj se isporučuje u dve jedinice kako biste svom instalateru uštedeli vreme. Metalni bočni paneli-oplate se isporučuju zasebno. Osim toga, Compress 6000 AW je vrlo lagan i to skraćuje vreme instalacije. Spoljna jedinica se jednostavno instalira na podu, bez potrebe za specijalnim priborom. Pošto je rashladni krug zatvoren, instalater samo treba sa poveže vodu i struju - i posao je završen! Račun koji vam instalater ispostavi biće mali, čak i kada je u pitanju održavanje, jer su sve važne komponente direktno dostupne sa prednje strane. Sve ove karakteristike omogućavaju jednostavno servisiranje.

Pametno hlađenje za vaš dom

U vrelim danima, ovu inovativnu toplotnu pumpu možete koristiti i da ohladite svoj dom. Da bi sprečio prekomerni gubitak energije prilikom promene između funkcija tople vode i hlađenja, konvencionalne toplotne pumpe zahtevaju dodatni bojler. Nasuprot tome, Compress 6000 AW dolazi sa integrisanim bojlerom.

Štedi prostor, lagan je i tiši od najsavremenije mašine za pranje sudova

Zahvaljujući kompaktnom dizajnu nove unutrašnje jedinice napravljene od specijalnog EPP materijala (čestice pene na bazi polipropilena koje se mogu reciklirati), spoljašnja jedinica Compress 6000 AW je takođe značajno lakša od prethodnih konvencionalnih rešenja. To olakšava lako rukovanje i lako instaliranje. Pronaći mesto za instaliranje Compress 6000 AW je jednostavnije nego što mislite. Zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama, zahteva vrlo malo prostora. EPP struktura čini ga ne samo laganim, već i izuzetno tihim. Šta više, postoji „tihi režim rada“, koji smanjuje radnu buku za još 3 dB(A). To čini Compress 6000 AW tišom u poređenju sa najsavremenijim mašinama za pranje sudova!

Pogodan za upotrebu - sa pametnim telefonom ili tabletom

Jasan ekran vam omogućava da jednostavno i lako upravljate pumpom Compress 6000 AW. Pored toga, uređaj karakteriše i integrisani IP interfejs. To daje mogućnost daljinskog upravljanja uređajem čak i putem interneta. Sve što vam je potrebno je smart telefon i Bosch ProControl aplikacija.

Unutrašnjost

Preuzmite katalog u PDF formatu : BOSCH Compress 6000 AW

Kontakt informacije :

adresa: Ugrinovački put 22. deo br. 52 Zemun, Altina
Bosanska 16A, 22304 Novi Banovci
tel: (+381 11) 316-95-99
fax: ( +381 11) 316-95-39
E-mail: office@telefon-inzenjering.co.rs

Pratite nas :
Copyright © 2018 Telefon-inženjering sva prava zadržana . web dizajn by MD Visions